Adres

C.A.T. Control Systems | Penningweg 108 | 1507 DH Zaandam

 

Truckpoint Nederland kiest voor C.A.T. Control Systems B.V.

Truckpoint Newderland biedt trucks en truckers een compleet voorzieningen pakket aan waaronder parkeerplaatsen, sanitair en een tankstation. Na 1 stop kunnen de chauffeurs weer uitgerust op weg. De eerste schop gaat op korte termijn de grond in.

Rijkswaterstaat

Deze Truckpointlocatie sluit aan bij de wens van Rijkswaterstaat voor meer langparkeerplaatsen langs de A1. ‘Vrachtverkeer heeft een tekort aan veilige parkeermogelijkheden, met name langs de internationale transportroutes. Deze Truckpoint langs de A1 biedt een goede oplossing. Dit helpt om onveilige parkeersituaties op vluchtstroken en op- en afritten te voorkomen, het is dan ook een mijlpaal’, aldus Jos van Hees namens Rijkswaterstaat.

Veiligheid

Mark van Mast van Bedrijvenparkmanagement Deventer: ‘Een goede truckparkinglocatie is voor ons een lang gekoesterde wens. Onder meer om de veiligheid en de uitstraling van de bedrijventerreinen te waarborgen. Door de komst van de truckparking mogen er straks geen vrachtwagens meer worden geparkeerd langs de openbare weg op bedrijventerreinen en kunnen truckers veilig overnachten.’

Duurzaam

Bij de ontwikkeling van A1 Truckpoint Deventer staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Kruit: ‘Ik vind het belangrijk om de locatie zo duurzaam mogelijk in te richten, zo komen er zonnepanelen, zijn de lichtmasten met ledverlichting gemaakt van gerecycled materiaal en kan de duurzame brandstof LNG getankt worden.’

Schakel

Wethouder economie Robin Hartogh Heys: ‘Deze ontwikkeling biedt mooie kansen voor Deventer en de regio, zoals de stap naar meer duurzaam vervoer en het samenvoegen van regionale goederenstromen, bijvoorbeeld in een distributiehub. De vestiging is ook interessant voor bedrijven in de maakindustrie, zij hebben nu een veilige ontvangst- en wachtruimte voor hun vrachtwagens.’


Wat heeft C.A.T hier geïnstalleerd? 

Om alle zaken zoals toegang, douchen, sanitair, restaurant en meer soepel de laten verlopen, heeft C.A.T diverse systemen geplaatst bij Truckpoint Nederland.

 

Sanitaire Units

C.A.T heeft drie sanitaire units voorzien van toegangscontrole en elektrische deursloten. Dit zorgt er voor dat alleen met die uitsluitend toegang hebben tot oa de douches en de toiletten, toegang kunnen krijgen tot de units. Na het aanbieden van een barcodekaart wordt de deur automatisch geopend.

Slagbomen

Voor toegang tot het algehele park zijn er twee slagbomen geplaatst in de huiskleuren van Truckpoint Nederland i.c.m. een inrijd terminal. Hier kan een ticket om te parkeren uitgegeven worden. De slagbomen werken in combinatie met het CAT Parking parkeer systeem.

Parkeersysteem

De slagbomen en het parkeerterrein zijn voorzien van ons CAT Parking parkeersysteem. Dit systeem bestaat uit oa een inrijd terminal voor het trekken van een parkeerpas, en een betaalautomaat met pin automaat. Hier kunnen de gasten hun parkeergeld betalen, en een uitrijd kaart ontvangen.

Vrachtwagens

Omdat de systemen door vrachtwagens gebruikt gaan worden, zijn al onze systemen uitgevoerd in de vrachtwagen uitvoering. Dit houd in dat alles speciaal is ontworpen voor de hoogte van vrachtwagens. Denk hierbij aan oa barcode zuilen van twee meter hoog, zodat de vrachtwagenchauffeurs eenvoudig bij de lezer kunnen komen.

Zuilen

De vrachtwagenzuilen zijn naast toegangscontrole allen voorzien van ons communicatie/intercom systeem.

Wilt u weten wat CAT voor u kan beteken op het vlak van toegangs- beheer- en betaalsystemen voor parkeerplaatsen en vrachtwagen standplaatsen? Neem dan snel contact met ons op, en maak een afspraak!


Wilt u meer informatie?

Onze adviseurs willen u graag informeren over onze producten en/of services.

Top